Oregon Pine

Oregon Pine is een roodachtige naaldhoutsoort van de Canadese- en USA westkust. De beste en meest fijnjarige productie’s komen uit de Canadese provincie British Columbia, een provincie zo groot als Europa. Oregon Pine is een sterke en redelijk harde houtsoort die voor bijna alle doeleinden te gebruiken is.

Oregon Pine wordt gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk en meubels. Als het kwartiers gezaagd wordt is het zeer stabiel en bovendien heeft het dan een fraaie streeptekening. Door de grote sterkte en taaiheid wordt het vaak gebruikt voor masten op schepen en voor de dekken. Door rechtdradige structuur, zonder veel kwasten, konden gemakkelijk zeer lange rechtdradige”rift gezaagde” delen worden verkregen. Vanwege de goede duurzaamheid konden deze dekdelen direct over de spanten worden gelegd en onbehandeld blijven. De tussenliggende naden werden gekalfaat.

Zolang Oregon Pine niet gelakt is moet het uit de zon en uit de buurt van kachels gehouden worden; er komen makkelijk haarscheurtjes in.