Gevel bekleding

  • Buitenverblijf in Western Red Cedar

  • Ellipsvormige lamellen in Western red cedar

  • Dakkapel Thermisch gemodificeerd Ayous behandeld

  • Free Willy Thermowood

  • Louvreluiken in Western red cedar

  • Thermisch gemodificeerd Ayous halfhout rabat

  • Thermisch gemodificeerd Ayous rhombus in 3 breedtes

  • Thermisch gemodificeerd Ayous in 3 breedtes

  • Thermisch gemodificeerd Ayous staande open gevelbekleding

De gevel is één van de belangrijkste elementen van een gebouw. Het beschermt het gebouw tegen de weersinvloeden. Echter uw gevel beschermt niet alleen, het kleedt ook aan.

Hout is het meest milieuvriendelijke bouwmateriaal ter wereld. Veel duurzamer dan steen, beton of staal. Hout is hernieuwbaar en legt tijdens de groei CO₂ vast. Er is geen ander bouwmateriaal dat met zo weinig energie wordt geproduceerd als hout. Met een houten gevel geeft u uw gebouw dus niet alleen een natuurlijke uitstraling.

Houthandel Bunnik is uw specialist als het gaat om houten gevelbekledingen. Of het nu gaat om een standaard gevelbekleding of een gevelbekleding geheel op maat. Door de grote verscheidenheid aan houtsoorten, profileringen en vormen is er voor vrijwel ieder gebouw een houten gevel mogelijk.

Heeft u interesse in een houten gevelbekleding? Laat u hierin goed adviseren en neem gerust contact met ons op.

Boeidelen

Boeidelen en windveren zijn er in veel verschillende soorten, maten en kwaliteit hout. Bunnik hout beperkt zich enkel tot het beste, daarom hebben wij gekozen voor Western Red Cedar Rift gezaagde boeidelen.

Hierdoor heeft u geen last van opkomende jaarringen (raising grain) en zijn de boeidelen vormvast en veel stabieler dan dosse gezaagde boeidelen. U kunt bij ons zowel terecht voor volhout als gevingerlast/gelammineerde boeidelen.

Omdat het grootste deel van de boeidelen geschilderd gaan worden hebben wij ook boeidelen op voorraad die zijn gegrond, deze zijn voorzien van een een gedegen verfsysteem (80 mu r.o. gegrond) en zijn prima af te schilderen. Uiteraard heeft u ook de keuze uit onbehandeld western red cedar boeidelen.

Wilt u meer informatie over de producten en diensten m.b.t. boeidelen neem dan contact met ons op.

Houtsoorten

Iedere houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en specifieke eigenschappen.
Een kleine greep van geschikte houtsoorten waarin wij u van dienst kunnen zijn:

Bij het opbouwen van een houten gevel is het belangrijk de voorschriften in acht te houden, het Centrum Hout heeft hiervoor een duidelijke en informatieve folder uitgebracht. Deze kunt u bekijken door op de folder te klikken.