Toepassingen

Gevelbekleding

De gevel is één van de belangrijkste elementen van een gebouw. Het beschermt het gebouw tegen de weersinvloeden. Echter uw gevel beschermt niet alleen, het kleedt ook aan en bepaald de uitstraling.

Tuinhout

Tuin en hout zijn nauw met elkaar verbonden, al jaren wordt hout in de tuin toegepast. Schuttingen, Buitenkeukens, Tuinhuisjes, Schuurtjes, Pergola’s en Overkappingen zijn slechts enkele toepassingen waarin hout een veelgebruikt materiaal is.

Houten vloeren

Een houten vloer is een prachtige invulling van ieder interieur, elke houten vloer is uniek en geeft uw interieur een warme sfeer. Een houten vloer is uiterst duurzaam, slijtvast en bovendien tijdloos en universeel.

Meubels en interieur

Het interieur is veelal bepalend voor de sfeer en het gevoel dat mensen bij het zien of het zich bevinden in de ruimte ervaren. Of het nu gaat om huis, kantoor of werkplek, hout blijft onlosmakelijk verbonden met het interieur.

Constructiehout

Al eeuwenlang word hout toegepast in constructies van bouwwerken, hout is sterk, veelzijdig en makkelijk te bewerken. Maar dat is niet alles, hout is niet alleen een van de oudste, maar is ook het meest milieuvriendelijke bouwmateriaal ter wereld.

Warmte en Energie

Wist u dat hout een van de oudste en meest CO2 neutrale brandstoffen is op aarde? Hout als brandstof is mits droog CO2 neutraal, bomen nemen tijdens hun leven evenveel CO2 op als zij tijdens het verbranden afgeven.