Haardhout & Houtpellets

 • Haardhout opslag Houthandel Bunnik

 • Gedroogd Berken haardhout in krat

 • Gedroogd Berken haardhout in krat

 • Gedroogd Essen haardhout

 • Gedroogd Berken haardhout

 • Gedroogd Haagbeuk haardhout

 • Houtpellets

Ook voor haardhout bent u bij Houthandel Bunnik aan het juiste adres.

Wist u dat hout een van de oudste en meest CO2 neutrale brandstoffen is op aarde? Bomen nemen tijdens hun leven evenveel CO2 op als zij tijdens het verbranden afgeven.

Het belangrijkste en vaak onderschat is dat brandhout vooral droog moet zijn. Hoe droog hout is, wordt uitgedrukt in het percentage vocht dat in het hout zit.

Voordat hout geschikt is als brandhout/haardhout moet het vochtgehalte terug worden gedroogd naar onder de 20%. Meest ideaal is een percentage rond 15%.

Onvoldoende droog hout brengt schade toe aan het rookafvoerkanaal en heeft een negatieve invloed op de werking van de kachel of haard.
Stoken met vochtig hout levert een sissend vuur, weinig warmte en grote rookontwikkeling op, en dit is niet goed voor mens en milieu!

Droog hout betekent dat de groei sappen, het vocht van de boom uit het hout zijn. Het gaat hierbij dus niet zozeer om droog aan de buitenkant, maar om de sappen die van nature in de boom aanwezig zijn.

Koopt u dus vers gekloofd of nat hout, moet het hout minimaal 2 jaar, liefst 3 jaar buiten liggen geventileerd/op de wind, en beschut tegen de regen.

Houthandel Bunnik levert voornamelijk gedroogd haardhout, dit hout is gedroogd of nagedroogd in droogkamers en op die manier teruggebracht naar een vochtgehalte van ± 15%. Hierdoor hoeft u het hout dus niet meer zelf te drogen, en bent u er van verzekerd droog hout te stoken dat direct bruikbaar is.

Houthandel Bunnik heeft haardhout soorten als Eiken, Haagbeuk, Essen en Berken voor zowel gebruik in de kachel als open haard maar natuurlijk ook voor in de vuurkorf of pizzaoven!

Iedere houtsoort heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen, bent u niet zeker wat voor u of uw toepassing geschikt kan zijn informeren wij u hier graag over.

Gedroogd Berken haardhout 

Berken is een zachtere houtsoort met hoog warmte vermogen, geeft een mooi vlammenspel en makkelijk aan te maken. heeft weinig zuurstof nodig en brand zeer schoon. Ideaal voor leem/speksteen kachels, open haard, pizzaoven en kleine kachels.

 • Halve pallet gestapeld hout 0,85×1,15×1,20m (NOG BEPERKTE VOORRAAD)
  Prijs: 300,00 euro
 • Hele pallet gestapeld hout 0,85×1,15×2,00m
  Prijs: Uitverkocht, nieuwe voorraad vanaf september ’24

Gedroogd Essen haardhout

Essen is een harde taaie houtsoort. Essen heeft als haardhout veel weg van Eiken. Geeft veel warmte, ligt lang maar geeft i.t.t. Eiken meer vlam. Ideaal voor open haard, kachel en houtoven.

 • Halve pallet gestapeld hout 0,85×1,15×1,20m
  Prijs: 325,00 euro
 • Hele pallet gestapeld hout 0,85×1,15×2,00m
  Prijs: 500,00 euro

Gedroogd Haagbeuk haardhout 

Haagbeuk is een zeer zware harde houtsoort, geeft vlam, brand lang en geeft heel veel warmte Haagbeuk is zeer populair, dus wees er op tijd bij! Ideaal voor open haard, kachel en houtoven.

 • Uitverkocht

Gedroogd Eiken haardhout 

Eiken is een harde en traag brandende houtsoort, Geeft veel warmte maar minder vlam. Ideaal voor houtkachel en houtoven.

 • Uitverkocht

Pelfin® houtpellets 

Witte Pelfin® naaldhoutpellets vallen onder de ENplus A1 kwaliteitsnorm.
Bruine Pelfin® loofhoutpellets vallen onder de DIN+ kwaliteitsnorm.

Beide pellets zijn per volle pallet a 84 zakken van 12,5kg p/st beschikbaar.
Ook levering in Big Bag 500/1000kg mogelijk.

 • Prijs op aanvraag

De genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW en levering aan huis in de gemeente Amersfoort-Leusden.

Haardhout bestellen

Wanneer u haardhout zou willen bestellen kunt hiervoor het beste een bericht sturen met de gewenste houtsoort en dag(en) van ontvangst, ook kunt u uw betalingsvoorkeur aangeven.

Onze betalingsmogelijkheden:

Pinnen bij aflevering, wij beschikken hiervoor over een mobiel pinapparaat.
Digitale factuur per e-mail, voor levering overmaken is handig als u niet thuis kunt zijn bij levering.

Al ons haardhout is kunstmatig gedroogd op a 15%, direct te stoken schoon haardhout, vrij van ongedierte.
Voorkom problemen, stook altijd hout met een vochtpercentage onder de 20%!

Wij leveren ons haardhout voornamelijk regionaal, bent u toch nieuwsgierig naar de mogelijkheden neemt u dan gerust contact met ons op.

Haardhout afhalen

Ons haardhout wordt standaard thuis geleverd, handig want zo hoeft u zelf niet op pad met aanhanger of een auto vol haardhout.