Houten vloeren

 • Eiken multiplank/lamelparket

 • Eiken multiplank/lamelparket

 • Amerikaans Grenen vloerdelen

 • Eiken vloer met bezaagd oppervlak

 • Eiken bezaagd en geolied

 • Eiken bezaagd

 • Eiken geolied licht

 • Eiken geolied naturel

 • Eiken geolied licht wit

 • Eiken Naturel

 • Essen

 • Wenge

Een houten vloer is een prachtige invulling van ieder interieur, elke houten vloer is uniek en geeft uw interieur een warme sfeer.

Een houten vloer is uiterst duurzaam, slijtvast en bovendien tijdloos en universeel.

Helaas heeft de van oudsher veel toegepaste massief houten vloer de laatste jaren erg veel terrein verloren aan met name niet natuurlijke alternatieven zoals bijvoorbeeld PVC en laminaatvloeren.
Vaak wordt er ten onrechte gesteld dat deze alternatieven beter, onderhoudsvriendelijker of langer mee zouden kunnen, maar is dat wel zo?
Zijn deze alternatieven wel zo duurzaam en gezond, en hoe zit het met de hernieuwbaarheid van deze producten?

Gelukkig heeft de houten vloer nog steeds bestaansrecht, en zal deze ook altijd blijven behouden omdat hout simpelweg de meest duurzame keuze is en ook de warmste eigenschappen heeft in uitstraling en karakter.
Ook heeft de ontwikkeling van de houten vloer niet stilgestaan en zijn er nieuwe mogelijkheden die inspelen op de eisen van huidige tijd zoals de toepassing op vloerverwarming/vloerkoeling en hoge mate van gebruiksklassen en brandbestendigheid.

Bij Houthandel Bunnik kunt u terecht voor massief houten vloeren, multiplank vloeren en de nieuwste generatie houten vloer op basis van hout/poeder techniek van B:Hard.

B:Hard/Woodura® vloeren

Een hightech vloer of echte natuur?
Beide komen in een fascinerende verbinding op de houten vloer van B:Hard.

Het geheim ligt in de innovatieve Hout Poeder-technologie, die van een eenvoudige houten vloer een echte hightech houten vloer maakt. Houtpoeder, een mengsel van fijne houtvezels, minerale bestanddelen en andere natuurlijke additieven, wordt samengesmolten met een echte houten toplaag.

Het resultaat is een natuurlijke, maar zeer duurzame hightech houten vloer die vele belastingen het hoofd bied. Hoge hakken, voetbalschoenen of vallende voorwerpen maar ook vet en wijn laten B:Hard vloeren niet onder de indruk. De nieuwste generatie houten vloer voor het echte leven – in het huis, kantoor en zelfs winkel!

Zoals de naam al doet vermoeden, B:Hard vloeren zijn hard! We hebben dit zelfs in het laboratorium getest: een metalen bal met 4.000 Newton druk laat een duidelijk zichtbare indruk achter op conventioneel parket. In B:hard vloeren ontstaan ​​nauwelijks merkbare sporen.

Bent u benieuwd geworden naar de nieuwste generatie houten vloer van B:Hard komt u dan gerust verder, we laten u graag meer zien.

Multiplank / Lamelparket vloeren

De Multiplank, ook wel Lamelparket vloer genoemd is een houten vloer die is samengesteld uit meerdere lagen. Deze vloeren bestaan uit een multiplex of massief houten onderlaag met hierop een massief houten lamel/toplaag.  Mits gekozen voor de juiste componenten, een stabiele onderlaag, goede lijmlaag en een goede zaagwijze van de toplaag ontstaat hiermee een uiterst stabiele vloerplank.

De bij Houthandel Bunnik meest voorkomende multiplank houten vloer zijn de planken vloer, de visgraatvloer en Hongaarse punt op basis van Eiken.

Massief houten vloeren

De massief houten vloer is de traditionele houten vloer, de plankenvloer zoals iedereen die kent. Deze houten vloeren geven uw ruimte een natuurlijke en robuuste uitstaling. Massief houten vloeren zijn er in verschillende houtsoorten. De bij Houthandel Bunnik meest voorkomende massief houten vloeren zijn:

Bent u nieuwsgierig geworden, of bent u op zoek naar iets bijzonders of afwijkends, vraagt u dan gerust.

Bent u op zoek naar een houten vloer en goed advies?
Neem gerust contact met ons op.