Neem contact met ons op

  Bezoekadres en openingstijden

  Houthandel Bunnik

  Heiligenbergerweg 9
  3833 AC Leusden
  Nederland
  Routebeschrijving

  Telefoon: +31 (0)33 4321870
  E-mail: info@bunnikhout.nl

  Wij zijn werkzaam van:

  Maandag tot en met vrijdag *:  8:00 – 17:00

  * Gelieve vooraf te bellen

  LET OP: WIJ ZIJN GEEN WINKEL/DETAILHANDEL:
  Hout bestellen of afhalen, bekijk hier onze werkwijze

  Veel gestelde vragen

  Bezorgen en transport

  Naast afhalen op onze locatie in Leusden, is het ook mogelijk uw bestelling te laten bezorgen. Houthandel Bunnik beschikt over een eigen vrachtwagen waarmee uw bestelling thuis kan worden afgeleverd.
  Ook werken wij samen met een vaste transporteur en kunnen zowel nationale als internationale zendingen worden verzorgd.

  De kosten van bezorgen zijn afhankelijk van de plaats van bestemming en de ordergrootte.
  Wilt u uw bestelling graag thuis bezorgd krijgen? geeft u dit dan aan bij de bestelling dan maken wij hiervoor een kostenplaatje.

  Offerte en Bestellen

  Bent u benieuwd naar wat uw project of benodigd materiaal gaat kosten dan kunt u dit het makkelijkste via het contactformulier of per e-mail aan ons toesturen. Wij stellen graag een offerte voor u op met hierin de beschikbare materialen, maten en kosten.

  Ook voor het doorgeven van een bestelling kunt u het beste het contactformulier of e-mail
  gebruiken.
  Als u bestelling klaar ligt om te worden afgehaald wordt u hiervan op de hoogte gebracht middels
  telefoon of e-mail.

  Een uitgebreide uitleg van de werkwijze vind u hier

  Bestellen van haardhout:

  Wilt u haardhout bestellen of alvast reserveren voor een bepaalde datum, dat kan!

  U kunt dit het beste doen door gebruik te maken van ons contactformulier of per email. Gelieve de volgende gegevens te vermelden bij uw bestelling:

  • Naam
  • Adres
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Houtsoort
  • Hoeveelheid per gestapelde kuub
  • Data en tijdswensen t.b.v. de bezorging

  Wij nemen na ontvangst van uw bestelling even contact met u op ter bevestiging. Uiteraard bent u ook altijd vrij om even telefonisch contact op te nemen.

  Betalen

  Bij afhalen en bezorgen dient u direct af te rekenen.
  De factuur kunt u bij voorkeur per pin betalen, ook bij bezorgen kunt betalen middels een mobiel pin apparaat.

  Bij grotere bestellingen of bijvoorbeeld leveringen waarbij u niet aanwezig kunt zijn, bieden wij de mogelijkheid om vooraf te betalen middels een bankoverschrijving. Wilt u hier gebruik van maken, maken wij graag een digitale factuur voor u op welke per e-mail kan worden toegestuurd.

  Openingstijden

  Houthandel Bunnik is geen winkel en wij hanteren dan ook geen reguliere openingstijden, daarom geven wij ter indicatie de werktijden aan, van 8:00u tot 17:00u van maandag t/m vrijdag.

  Houthandel Bunnik beschikt over een tweetal locaties, een opslagmagazijn en onze werf aan de Heiligenbergerweg in Leusden. Omdat wij soms ook werkzaam zijn in het opslagmagazijn, komt het helaas wel eens voor dat onze werf in Leusden korte tijd onbemand is.

  Wij raden dan ook aan bij een bezoek op maandag t/m vrijdag even te bellen alvorens af te reizen.

  In het weekend en met feestdagen is Houthandel Bunnik gesloten.
  Eventuele vakantiesluitingen worden indien van toepassing op de website weergegeven.

  Advies

  De meerwaarde en het onderscheid van Houthandel Bunnik is de kennis van hout en de kunde hiervan te maken wat u als klant wenst.

  Ons specialisme ligt op de bewerkingen van hout zoals het zagen en schaven/profileren, met in het bijzonder de massief houten gevelbekleding.

  Wij denken dan ook graag met u mee, en geven u daar waar nodig advies over het gebruik van hout en welke houtsoorten u hoe en waar wel of niet kunt toepassen in uw project.

  Wilt u graag advies of juist even wat zaken doornemen of bekijken? Wij raden u aan om even telefonisch contact op te nemen en indien nodig een afspraak te maken, wij nemen graag alle tijd voor u om uw wensen door te spreken.

  Maatwerk

  Naast de vele bewerkingen die Houthandel Bunnik uit kan voeren, kunt u ook bij ons terecht voor maatwerk of verwerking van uw aangekochte hout tot een eindproduct. Denkt u bijvoorbeeld aan een meubel zoals een kast of tafel, maar ook complete keukens en de
  montage hiervan behoren tot de mogelijkheden. Wenst u wat meer informatie omtrent maatwerk of mogelijkheden welke wij voor u hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

  Plaatsen of aanbrengen

  Overweegt u de aanschaf van bijvoorbeeld een houten vloer, gevelbekleding of bijvoorbeeld hout t.b.v. een schutting, schuur of overkapping in de tuin maar weet u zich geen raad met het plaatsen of aanbrengen hiervan? Ook dan helpt Houthandel Bunnik u graag verder, zo werken wij nauw samen met diverse bekwame vakmensen van wie wij weten dat ook uw klus een succes wordt! Of het nu gaat om het plaatsen van een schutting of overkapping, het aanbrengen van houten gevelbekleding, of het maken en monteren van bijvoorbeeld een keuken of meubel. Neemt u gerust contact op, en wij helpen u graag verder.

  Duurzaamheidsklasse

  De duurzaamheidsklasse van de verschillende houtsoorten wordt gebruikt als aanduiding voor de resistentie van het kernhout tegen invloeden van buitenaf. Dit wordt gemeten door onbehandeld hout onder vastgelegde testomstandigheden in contact te brengen met de grond. De resultaten van deze testen worden vervolgens vastgelegd in vijf duurzaamheidsklassen.

  Duurzaamheidsklasse 1 is hierin de hoogste, en 5 de laagste duurzaamheidsklasse:

  klasse duurzaamheid levensduur
  1 zeer duurzaam 25 jaar en langer
  2 duurzaam 15-25 jaar
  3 matig duurzaam 10-15 jaar
  4 weinig duurzaam 5-10 jaar
  5 niet duurzaam minder dan 5 jaar

  De duurzaamheidsklasse is slechts een indicatie van de levensduur, en is afhankelijk van diverse factoren. Een veelgemaakte denkfout is het toepassen van hout op basis van enkel de duurzaamheidsklasse, hierdoor worden nog wel eens houtsoorten uitgesloten van toepassing of juist verkeerd toegepast. Zaken als houtspecifieke eigenschappen, bevestiging, detaillering en omstandigheden van toepassing zijn minstens zo belangrijk. Wij geven u hierin dan ook graag advies.